You are here:

Χρειάζομαι προετοιμασία από την Α’ Λυκείου;

Χρειάζομαι φροντιστήριο από την Α’ Λυκείου;
 
Ένα από τα συχνότερα ερωτήματα μαθητών και γονέων είναι από ποια ηλικία/τάξη χρειάζεται ένας μαθητής φροντιστηριακά μαθήματα. Προφανώς και η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη καθώς οι ανάγκες κάθε μαθητή είναι διαφορετικές. Σε γενικές γραμμές θα ήταν καλό ένας μαθητής να ξεκινήσει φροντιστηριακά μαθήματα από την Α’ τάξη του Λυκείου. Οι λόγοι είναι αρκετοί και σημαντικοί.
 
Τι αλλάζει στην Ά Λυκείου;
 
Αρχικά γιατί στην Α΄Λυκείου ο ρυθμός διαβάσματος αρχίζει να γίνεται πιο εντατικός, πιο απαιτητικός. Η μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο αγχώνει τους μαθητές και αντιλαμβάνονται όλοι ότι μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι ένα κρίσιμο σημείο στην μαθητική ζωή καθώς αρκετά παιδιά, με καλές ή άριστες επιδόσεις στο γυμνάσιο, δεν αντέχουν το άγχος και σταματούν ή ελαττώνουν την προσπάθεια.
 
Συγκεκριμένα, πως βοηθάτε τον μαθητή;
 
Στα φροντιστήρια Πρόοδος, καθοδηγούμε τον μαθητή. Καταρτίζουμε μαζί ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα μελέτης, χωρίς ακρότητες, και επιβλέπουμε αν τηρείται. Επιβραβεύουμε την προσπάθεια και κάνουμε βελτιώσεις όπου απαιτείται. Ενθαρρύνουμε τον μαθητή να συνεχίσει τις εξωσχολικές του δραστηριότητες (αθλητικές δραστηριότητες, χορό, σκάκι, θέατρο, κινηματογράφο) διότι καταπολεμούν το άγχος και συντελούν στην πνευματική του ισορροπία. Καταρτίζουμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων σύμφωνα με τις ανάγκες του.
 
Τι θα αλλάξει με το Εθνικό Απολυτήριο;
 
Σύμφωνα με τις επικείμενες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας, οδεύουμε στην θέσπιση Εθνικού Απολυτηρίου, ο βαθμός του οποίου θα προκύπτει από τον συνυπολογισμό των τριών τάξεων του Λυκείου με ειδικό συντελεστή ανά τάξη. Επομένως η Α’ Λυκείου δεν είναι και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως μια αδιάφορη χρονιά. Για την ακρίβεια είναι η χρονιά που ο μαθητής παίρνει θεμελιώδεις γνώσεις που θα χρειαστούν τόσο για την τωρινή όσο και για τις επόμενες χρονιές. Η χρονιά που καλύπτει τυχόν κενά από προηγούμενες τάξεις και δουλεύει τις αδυναμίες του.  Αν μάθει να διαβάζει σωστά θα είναι πιο έτοιμος και για τις επόμενες, δυσκολότερες χρονιές.
 
Είστε έτοιμοι για την εφαρμογή της τράπεζας Θεμάτων;
 
Όπως αναμένεται θα καθιερωθούν γραπτές προαγωγικές εξετάσεις από τάξη σε τάξη για όλες τις τάξεις του Λυκείου, με επιλογή θεμάτων από Τράπεζα Θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας. Στα φροντιστήρια Πρόοδος διαθέτουμε την εμπειρία από την προηγούμενη εφαρμογή του μέτρου της Τράπεζας Θεμάτων και είμαστε ήδη προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ήδη υπάρχει σχετικό εκπαιδευτικό υλικό που διανέμεται στους μαθητές και αναμένουμε και τις σχετικές εξελίξεις στο ζήτημα.  
 
 
 
Πώς μας επηρρεάζει η επερχόμενη ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ;
 
Όπως έχει προαναγγελθεί, τα επόμενα χρόνια θα καθοριστεί από το υπουργείο ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ,  ενώ τα Ιδρύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν βάση υψηλότερη της ελάχιστης. Για να περάσει πχ ένας υποψήφιος σε μια οποιαδήποτε σχολή θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα βαθμό μεγαλύτερο από την ΕΒΕ. Το ίδιο θα ισχύει και για τα ειδικά μαθηματα. Και θα μπορεί π.χ το τμήμα Μαθηματικών να απαιτεί βαθμό τουλάχιστον 10 στα μαθηματικά. Η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δυσκολεύει και μόνο οι μαθητές που έχουν μάθει να διαβάζουν σωστά και μεθοδικά θα μπορούν να ανταπεξέλθουν.
 
Ναι, αλλά με τι κόστος;
 
Κατανοούμε ότι αρκετοί από εσάς είστε σκεπτικοί με το κόστος. Μην το σκέφτεστε. Τα δίδακτρα μας είναι προσιτά για όλους, απόλυτα προσαρμοσμένα στις δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε. Είμαστε 30 χρόνια κοντά σας, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Καλλιθέα και την Νέα Σμύρνη, γεγονός που μας επιτρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σας βοηθήσουμε. Με ειδικές τιμές για ανέργους, αδέρφια, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Μην χάνετε χρόνο. Προετοιμάστε σωστά το μέλλον σας.
 

Πληροφορίες – Εγγραφές: Φροντιστήρια Πρόοδος
Εσπερίδων 104, Καλλιθέα. Τηλ. 210 9514517
Αιγαίου 109, Νέα Σμύρνη.  Τηλ. 210 9355996
www.proodos.gr

 
 

-A +A