You are here:

Πάμε Θέατρο με τα φροντιστήρια Πρόοδος

Τα Φροντιστήρια Προόδος σας προσκαλούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 να παρακολουθήσουμε μαζί την θεατρική παράσταση " PoiosTheleisNaGineis.com, μία εικονική ουτοπία " στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Όσοι από τους μαθητές της Α' και Β' Τάξης του Λύκείου επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή και να παραλάβουν την πρόσκληση τους. Πληροφορίες www.proodos.gr και www.mcf.gr

Η παράσταση πραγματεύεται τη σχέση των νέων με τα videogames και το Διαδίκτυο, τη στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας μέσα από το διαρκές game playing των εφήβων που οδηγεί στον εθισμό,  όταν τα όρια ζωής και φαντασίας γίνονται ολοένα και πιο ρευστά. 

Η παράσταση με χρήση νέων τεχνολογιών, 3d anination, projection mapping και σωματικού θεάτρου εξερευνά θέματα που απασχολούν τους εφήβους, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας προς την ενηλικίωση κινούμενοι σε δύο παράλληλους κόσμους –αυτόν της πραγματικής ζωής και εκείνον της εικονικής ζωής ενός διαδικτυακού παιχνιδιού. Τα όρια μεταξύ online και offline ζωής δεν είναι ξεκάθαρα, η ταυτότητα που σε προσδιορίζει χάνεται ή αντικαθίσταται και η πλασματική ζωή μοιάζει να γίνεται η μόνη πραγματικότητα.

Περίληψη του έργου: Ένας έφηβος, ο Οδυσσέας, προσπαθεί να ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας παίζοντας videogames ώσπου ανακαλύπτει ένα καινοτόμο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας. Το avatar του ζει, παίζει και ερωτεύεται μέσα σε ένα εικονικό σύμπαν που μοιάζει ασφαλές, περιπετειώδες και φανταχτερό. Οι ήρωες του έργου βρίσκουν καταφύγιο σε έναν κόσμο όπου μπορούν να είναι όπως ακριβώς έχουν φανταστεί, όπου δεν κινδυνεύουν αφού μπορούν να είναι αλώβητοι, όπου ακόμα κι αν κινδυνεύσουν η λύση μοιάζει πολύ εύκολη: με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να ξεκινήσουν πάλι από το μηδέν. Ένας κόσμος στον οποίο όλοι μπορούν να εισέλθουν. Χωρίς κριτήρια, ειδικές προδιαγραφές και εξετάσεις εισαγωγής.

Τι γίνεται όμως αφού μπεις σ αυτόν τον κόσμο και, κυρίως, πώς μπορείς να επιστρέψεις και να δημιουργήσεις την πραγματική σου ταυτότητα;

Η παράσταση έχει  αντλήσει μέρος του θεματικού υλικού της από έρευνα σε εφήβους σχετικά με το φαινόμενο του εθισμού σε ηλεκτρονικά πολυχρηστικά παιχνίδια, την παράλληλη εικονική ζωή και τη δημιουργία σχέσεων που αναπτύσσονται στα videogames.

Φωτογραφίες από παλαιότερες θεατρικές παραστάσεις τις οποίες παρακολουθήσαμε μαζί με τους μαθητές μας:
2015 "Nine" στο θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ
2014 "Σιρανό" στο θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ
2013 "Ο έμπορος της Βενετίας" στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ
2012 "Το μεγάλο μας Τσίρκο"  στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ

 

-A +A